torsdag 14. november 2013

Protester mot nedlegging av linjer i Troms


I Bardufoss arrangeres det fakkeltog lørdag 16. november.


Fylkeråden for utdanning i Troms har foreslått å legge ned flere MK-linjer i fylket. Også andre utdanningstilbud vil bli redusert.

I neste uke vil fylkesråden foreslå å legge ned hele skoler for å begynne en innsparing av 200 millioner kroner over de neste fire årene, meldte NRK Nordnytt 12. november. 

Elevene i Troms har reagert på dette. Elevene ved Breivika videregående fikk et møte med fylkesråden for utdanning, Magnus Mæland, den 13. november. Han takket elevene for synspunkter og innspill, men kunne ikke gi noen løfter:  - Fylkeskommunens økonomiske situasjon tilsier at vi må redusere kostnader, sa han ifølge nettsiden til Troms fylkeskommune.

Dagen før hadde hundrevis av ungdom og voksne, i følge Harstad Tidende, demonstrert i gatene.



8. november holdt elevene ved MK Stangnes en pressekonferanse der de la fram sitt syn på nedleggelsene. Deres budskap var at fylkestinget burde vurdere kutt i tilbudet i Tromsø i stedet for i Harstad. Begrunnelsen er at medielinja i Tromsø har et frafall på 40 elever i året mens Harstad bare mister 3 elever.

Elevene mener at nedleggelsene vil presse elever til å velge studiespesialisering i stedet for det fagtilbudet de helst vil ha, refererte Hålogaland Avis

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar